Androidmarket.cz

Recenze: Apokalypsa

Název vám může napovědět, že jde o nějakou akční hru nebo že jde o hru, která má alespoň slibný název. Vše je ale úplně jinak. Apokalypsa není hra, nýbrž digitální kniha. První na českém trhu.

Jak už začíná být docela zvykem, každý rok je čím dál méně čtenářů knih. Plno lidí si v metru, autobuse nebo vlaku raději zahraje hru, než aby vytáhlo knihu a začalo číst. A tak se vývojářské studio Wooky rozhodlo pokusit se tento trend změnit. Na Android OS vývojáři vydali první digiromán, který čtení knihy dává další rozměr.

Knihu nebudete jen číst, ale i se na ni dívat!

Digi kniha přináší kromě obvyklého textu také videa a různé multimediální doplňky. Hned na prvních stránkách zjistíte, co to vůbec znamená, protože abyste si text přečetli, musíte z něj nejdříve odrhnout sníh, kterým je text překryt. Dále se setkáme například s různými videi pro lepší představu, které nám přiblíží děj, nebo budeme mít k dispozici inventář, kam budeme sbírat různé věci, o kterých si můžeme něco přečíst.

Obsah knihy

Nebojte, obsah zde nevypíši a musím se přiznat, že knihu ještě dočtenou ani nemám a zatím mít ani nemohu. Proč? Hra je totiž rozdělena do několik epizod. Celkem 13, přičemž první dvě jsou zdarma. Epizody jsou uvolňovány postupně a poslední z nich vyjde 15.3.2013.

Bohužel kniha je placená nebo spíše její další epizody. Každá další epizoda stojí 35Kč. Celkem tak dáte za knihu 385Kča to už je bohužel pro některé čtenáře moc a vůbec se jím nedivím. Cena je právě to, co tuto aplikaci ohromně sráží.

Závěr

Kniha má velmi zajímavý příběh a s multimediálními doplňky je to opravdu úplně jiné čtení. Pokud nebudete chtít za hru platit tak vysokou částku nebo zatím váháte, doporučuji stáhnout alespoň na zkoušku, protože to opravdu stojí za to.

Celkové hodnocení: 7/10