Androidmarket.cz

Nejlepší Android aplikace pro Facebook část II

Včera jsme si představili alternativní aplikace pro ty z nás, kteří by rádi uvítali změnu designu či pracovního prostředí Facebooku. Dnes si ukážeme zajímavé appky praktického typu, jež nám mohou pomoci nebo zpříjemnit strávený čas na sociální síti. Pojďme se na ně podívat.

MyPhotoDownloader for Facebook

Začneme pořádně užitečnou aplikací. Již z názvu vyplývá, co MyPhotoDownloader umí. Stahuje fotky ve velkém z Vašeho facebookového účtu přímo do mobilního zařízení. Hodí se to zejména k záloze fotoalb (kdoví, jak dlouho na síti vydrží) pro pravidelné uživatele i ty, kteří se chtějí svého účtu zbavit. Můžete skutečně stahovat najednou velké množství fotek, dokonce až 1000. Dáváme další bod za to, že vývojáři pravidelně aktualizují FAQ(často kladené dotazy), navíc ukládá i na SD karty. Problémy nastávají pouze u některých uživatelů s přihlašováním. Dále je mínusem, že MyPhotoDownloader nefunguje pro všechna zařízení.


App Name
Developer
Free   

Stream for Android (Facebook)

Stream for Android je další, a už poslední, aplikací, která funguje jako náhrada klasického Facebooku. Ta je však orientována na styl starého rozhraní Fb, což je fajn pro ty, kteří ho měli rádi. Stream má většinu standardních funkcí a snaží se zaměřovat na co největší rychlost, což se mu daří. Pokud máte rádi černou barvu, můžete jí využít ve speciálním motivu. Bude vyhovovat nejspíš těm lidem, kteří chtějí používat Facebook Messenger a zároveň chtějí aplikaci své sociální sítě ulehčit od jimi nepoužívaných zbytečností. Na druhou stranu Streamu skutečně chybí nové funkce Facebooku,  design je těžce retro a problémy s užíváním se objevují dost frekventovaně. Je to na Vás.


App Name
Developer
Free   

Tinfoil for Facebook

Tinfoil for Facebook je unikátní aplikací, kterou máte na dosah v obchodu Google Play. Funguje jako wrapper mobilní stránky Facebooku (obalová aplikace s vlastním rozhraním, působící zároveň se sesterskou). Tajnůstkáři budou nadšení z přetékající nabídky zabezpečení, které Facebooku zakazuje dělat přesně ty divné věci, které rozčilují nejednoho uživatele. Abychom byli konkrétní, můžete například zakázat Facebooku, aby viděl Vaši lokaci.  Pokud si tedy rádi chráníte soukromí a používáte Fb pomocí internetového prohlížeče, je pro Vás Tinfoil jako dělaný. Abychom však jen nevychvalovali do nebes, zdůrazňujeme, že uživatelé si občas stěžují na problémy mezi mobilní stránkou Facebooku a samotnou aplikací. Radíme Vám, abyste si při použití Tinfoil dávali pozor na přespřílišné blokování, protože může narušit správné fungování některých důležitých funkcí.


App Name
Developer
Free   

UberSync Facebook Contacts

Jako devátou a poslední aplikací našeho seznamu jsme vybrali UberSync Facebook Contacts. Ta dokáže přiřazovat fotky z Facebooku ke kontaktům Vašeho telefonu. Veškeré synchronizace se provádějí manuálně se s poustou funkcí, jako například nastavení SC a HD fotek. Pokud však synchronizujete moc kontaktů, může být aplikace pomalejší. Jednou velikou nevýhodou je také to, že přátelé na Facebooku mívají často uvedena jména, neshodující se s Vašim seznamem.  Pokud máte čas a nejste spokojeni s tím, jak vypadá Váš seznam kontaktů, UberSyns Facebook Contact čeká právě na Vás.


App Name
Developer
Free   

Tak to byl přehled nejzajímavějších aplikací spojených se sociální sítí Facebook. Vyzkoušíte nějakou z nich?

Zdroj: http://www.androidauthority.com