Androidmarket.cz

My Tracks – zaznamenejte si svou cestu pomocí GPS

Nejen vášniví cestovatelé určitě ocení aplikaci My Tracks, která dokáže zaznamenávat kromě trasy samotné také informace o aktuální i průměrné rychlosti, vzdálenosti, nadmořské výšce i výškovém převýšení. Navíc můžete trasu exportovat pro použití v počítači nebo jiném zařízení.

Po zapnutí aplikace se zobrazí mapa s vaší aktuální polohou, jako mapové podklady používá aplikace klasické nebo satelitní mapy od Googlu. Pro využívání těchto map je tedy nutné připojení k internetu, k samotnému záznamu trasy vám ale postačí zapnuté GPS v telefonu, neuvidíte však mapu, ale jen červenou čáru označující vaši cestu. Bezproblémové je tak použití v zahraničí, na místech bez signálu a bát se nemusíte ani zbytečného vybíjení baterie.

Používání My Tracks je velmi jednoduché. Ujistěte se, že máte zapnutou GPS a počkejte, až aplikace nalezne satelity a zobrazí vaši polohu. Potom v menu zvolte Record track, tím se spustí nahrávání trasy. Kromě polohy se zaznamenává také aktuální rychlost a nadmořská výška, ze kterých aplikace vypočítává průměrnou rychlost, výškové převýšení a další údaje. Samozřejmostí je zobrazování vzdálenosti, zajímavostí graf rychlosti a převýšení. Na trasu můžete přidávat značky (Markers), které mohou rozdělovat trasu na více částí nebo jen ukazovat důležitá místa.

Nahrávání ukončíte tlačítkem Stop record, záznam se uloží a vy můžete přidat název a popisky vaší trasy (lze upravit i později). Jak už bylo řečeno na začátku recenze, záznamy můžete exportovat na paměťovou kartu v jednom z mnoha formátů. Jednoduché je také odeslání tohoto souboru e-mailem pomocí volby Share with Friends… Zajímavá je také funkce sdílení na Googlu, mapu tak můžete sdílet v Google Maps a informace o trase jako tabulku v Google Docs.

Aplikace My Tracks je ke stažení zdarma a její využití je opravdu široké: nejen turistika, cykloturistika a běžecký trénink, využijí ji ale třeba i řidiči. Zajímavě poslouží také když chcete zjistit, jak dlouhá je vaše procházka se psem nebo kolik kilometrů denně a jakou rychlostí ujdete. Fantazii při používání My Tracks se zkrátka meze nekladou.


App Name
Developer
Free