Androidmarket.cz

Market Helper – jednoduše stahujte nekompatibilní aplikace z Google Play

Určitě jste se někdy setkali s tím, že vybraná aplikace z Google Play Store nebyla kompatibilní s vaším telefonem či tabletem a vy jste si ji tak nemohli stáhnout. Existují sice nejrůznější nástroje, které vyžadují poměrně složité nastavování a navíc mění systémový soubor build.prop. Mnohem jednodušším řešením je nová aplikace Market Helper, která sice také potřebuje root, na druhou stranu je ale její nastavení velmi jednoduché, bezpečné a nevyžaduje restart zařízení.

Market Helper si můžete zdarma stáhnout ze stránek vývojáře. Nástroj by měl být kompatibilní se všemi zařízeními, které mají Android 2.3 nebo vyšší, Google Play Store a Google Services Framework. Po spuštění aplikace si můžete z daného seznamu vybrat libovolný smartphone [P] nebo tablet [T], za který chcete svůj současný přístroj maskovat. Seznam nabízených zařízení zatím není nejdelší, vývojář se jej však v nejbližší době chystá rozšířit.

 

Po vybrání vhodného telefonu či tabletu z nabídky klikněte na tlačítko „Activate“. Po úspěšné aktivaci se nezapomeňte přihlásit do Google Dashboard – nemusíte zde nic konkrétního dělat, stačí tuto stránku otevřít a přihlásit se pomocí svého Google účtu. Vývojář v současné době hledá způsob, jak tento nadbytečný krok obejít.

Po dokončení tohoto kroku by se v Google Play Store mělo objevit nové zařízení, které jste si nastavili a vy tak můžete stahovat i aplikace, které se dosud jevili jako nekompatibilní. Nezapomeňte však, že Market Helper vám pouze pomůže obejít toto omezení v Google Play Store, ale v žádném případě nezaručí, že aplikace bude po instalaci na vašem zařízení fungovat bezchybně.

Pokud chcete vše vrátit do původního stavu, tj. aby se vaše zařízení identifikovalo v Google Play Store tak, jaké opravdu je, postupujte následovně. První možností je spuštění aplikace, vybrání první položky s názvem „Restore“ a kliknutí na tlačítko „Activate“. Nebo můžete jednoduše restartovat svůj telefon nebo tablet (se zapnutým připojením k internetu). V případě problémů bude možná nutné se znovu přihlásit do Google Dashboard.

Malá poznámka na závěr. Možná si při instalaci nástroje Market Helper všimnete, že aplikace požaduje poměrně dost systémových oprávnění. K čemu jsou tato oprávnění nutná vysvětluje vývojář na svých stránkách.

via ap