Androidmarket.cz

Go launcher EX

Na většinu smartphonů s Androidem si každý výrobce (bohužel) přidává nějakou grafickou nadstavbu ( Sense , Touchwiz ). Ale ne každému z nás se prostředí dodané výrobcem líbí a kdekdo by ho rád nahradil. Od toho tu máme Launchery (aplikace měnící hlavní plochu a nabídku programů). A dnes si jeden nejznámější z nich krátce představíme.

Go Launcher EX působí na scéně již poměrně dlouho a za tu dobu si našel velký počet příznivců, kteří na něj nedají dopustit, z části jistě proto, že Launcher je jako jeden z mála kompletně přeložen do češtiny.

Když Launcher spustíte, budete mít na hlavní ploše jen pár ikonek a další obrazovky prázdné. Go Launcher nabízí jednoduché prostředí, které můžete doplnit o zajímavé animace při přechodu mezi plochami a od verze 2.27 můžete i měnit přechody mezi stránkami v menu.

Go Launcher nabízí široké možnosti nastavení – můžete měnit počet ploch (můžete jich mít přes dvacet)!, rychlost animací, maximální počet ikon a widgetů na ploše, orientaci menu na šířku či na výšku, zobrazení názvů aplikací. Z pokročilejších nastavení například systém persistence, který nedovolí systému aplikaci ukončit nebo nastavení funkcí různých gest.

Při vstupu do menu se možná podivíte nad 3 záložkami, které se neustále zobrazují nahoře nad seznamem aplikací. První záložka jsou všechny nainstalované aplikace, druhá poslední spuštěné aplikace a třetí nás pustí k u Launcheru neobvyklé funkci – jednoduchému task- killeru . Go Launcher jako jeden z mála nabízí roztřídění aplikací do složek. Z menu můžete také odinstalovat aplikace, a to tak, že na jejich ikoně podržíte prst a kliknete na nepřehlédnutelný křížek v rohu.

Co říci závěrem: Go Launcher EX je skvělý a propracovaný Launcher, kterému není prakticky co vytknout, vývojáři na něm pracují a neustále ho vylepšují. Je až s podivem, že je doposud kompletně zdarma.

 

App2SD : Ne
Pro verzi Android 2.1 nebo vyšší


App Name
Developer
Free