Androidmarket.cz

Freshbacks – 10 nových tapet každý den [Recenze]

Tapeta je jistě jednou z důležitých estetických vlastností telefonu. Ale hledání té „správné“ je mnohdy nekončící boj, jehož výsledek vás může do pár hodin omrzet a lov na wallpapery započne znovu. Jednou z možností, jak se takových situací vyvarovat a mít na displeji smartphonu vždy tapetu podle vašich preferencí, je aplikace Freshbacks.

Co je Freshbacks

Mohli jste se setkat s oblíbenou aplikací 500 firepaper, o které jsme psali zde.  Freshbacks funguje na podobném principu. Pokud jste však u 500 firepaper zaznamenali problém, kdy se aplikace v telefonu zkrátka „moc roztahovala“ a zabírala tak spoustu paměti kvůli neustále se stahujícím fotografiím, u Freshbacks se tento problém nedostaví. Vždy v pět hodin ráno při připojení na WiFi stáhne sadu pouze deseti HD obrázků, které se po odemknutí telefonu během dne budou na displeji náhodně měnit.

Nezalíbí-li se vám stažená desítka fotografií, kdykoli je možné stáhnout další sadu manuálně či nahradit pouze několik nežádoucích tapet. K tomu je však nutno zakoupit plnou verzi, ve které se nachází také zajímavá možnost zapnout 3D efekt, kdy se tapeta lehce pohybuje díky naklánění telefonu.

      

Jestliže vám nevyhovuje defaultní nastavení, není problém změnit čas stahování obrázků, interval změny tapety a jiné. V galerii po rozkliknutí obrázku naleznete komentář autora fotografie i její název, možnost nastavit tapetu okamžitě nebo ji zahodit. Přidělením srdíčka zůstane daná tapeta v telefonu i přes stáhnutí nové sady.

Závěr

Osobně preferuji aplikaci 500 firepaper kvůli rozmanitějším obrázkům, pokud však nedisponujete větší vnitřní pamětí a přesto se vám líbí stále oblíbenější systém náhodně se měnících tapet, jen směle do Freshbacks. Tapety díky autorským právům stahovat přímo do zařízení nelze, stejně jako u 500 firepaper. Ačkoli se aplikace řadí také do kategorie Live Wallpaperů, všechny fotografie jsou statické a baterie se dotýkají minimálně, zejména po poslední aktualizaci.


App Name
Developer
Free