Androidmarket.cz

Freeware autonavigace celého světa, to je MapFactor Navigator

Následující článek potěší obzvláště ty, kteří na svých mobilních telefonech využívají GPS. Na trhu existuje množství různých navigačních programů s více či méně kvalitními mapovými podklady. Jejich zásadní nevýhodou je však nutnost si aplikaci zaplatit a u některých i dále platit za mapové podklady.

Toto však není případ aplikace MapFactor Navigator od stejnojmenné české firmy, která poskytuje pro Android verze 2.3 a vyšší kvalitní offline navigaci s mapovými podklady, a to zcela zdarma. Jak je to možné?

MapFactor totiž používá mapové podklady z projektu OpenStreetMap, což je projekt, ve kterém si uživatelé sami sobě vytvářejí mapové podklady. V poslední době se nejen u nás tomuto koníčku věnuje velké množství lidí, což z OSM dělá slušně použitelnou variantu mapových podkladů.

Pojďme se podívat, co všechno MapFactor Navigator vlastně umí.

Velikost stažené aplikace je příjemných 4,4 MB. Po stažení se vám do telefonu nainstalují navigace a klient pro stahování, na kterého budete při prvním spuštění aplikace odkázáni pro stažení vámi požadovaného obsahu.

Stažení mapy České republiky, zvukových signálu, hlasové navigace a radarů zabere 136 MB místa, což není mnoho. Instalaci si můžete zvolit do telefonu něbo na SD kartu. Zařízení se po stažení vámi požadovaných podkladů již pro svůj chod dále nemusí připojovat k internetu.

MapFactor Navigator vám nabízí:

Hlasovou navigaci

GPS satelitní navigaci

Vyhledávání

Radary

Vlastnosti

Koncepčně je MapFactor Navigator zajímavou alternativou k automobilové navigaci. Bude zajímavé tento projekt sledovat dále a můžeme doufat, že se vývoj bude ubírat tím správnym směrem. Používáte také v telefonu autonavigaci? Která vám osobně vyhovuje nejvíce?

    

   


App Name
Developer
Free