Androidmarket.cz

Evernote – nejlepší program na správu poznámek

Patříte k lidem, kteří v hlavě nic neudrží a vše si píší do různých zápisníků a notýsků? Už vás neustálé nošení a vytahování těchto notýsků unavuje a raději byste si poznámky psali do svého Androidího telefonu? Pak je Evernote přesně pro vás.

Evernote je jeden z nejznámějších programů na správu poznámek. Jeho obrovskou výhodou je, že vše je uloženo v cloudu a tak ať se přihlásíte odkudkoliv, vždy máte své poznámky při ruce. K dispozici je klient pro Android, Windows, Linux (neoficiálně) , MacOS, IOS, WP7 a dokonce i pro BlackBerry a Palm Pre. K poznámkám navíc můžete přistupovat i přes webové rozhraní. Nejprve se samozřejmě musíte na stránkách www.evernote.com zaregistrovat. Poté si stáhnete klienta a můžete začít zapisovat vše důležité.

Evernote umožňuje jednak třídění poznámek do notebooků, jednak pomocí tagů. Rozdíl je zřejmý, každá poznámka může být umístěna pouze v jednom notebooku, může však mít přiřazeno několik tagů. Každý způsob třídění se tak hodí k něčemu jinému.

Také obsahuje výbornou funkci jménem saved searches, neboli uložená hledání. Díky těm je možné nastavit si několik filtrů pod jedno hledání. Na něj pak stačí pouze kliknout a zobrazí se pouze poznámky vyhovující pouze těmto filtrům. Evernote samozřejmě podporuje také klasické fultextové vyhledávání.

Možnosti formátování poznámek jsou vcelku standartní. Je však možné k poznámce přiřadit fotku, obrázek, audionahrávku, či soubor. Také si lze do poznámky vložit zaškrtávací políčko. Počítačová verze navíc umožňuje změnit datum vytvoření a změny, nastavit lokaci a změnit autora. Kromě toho zvládne i takzvanou inkoustovou poznámku, na kterou můžete i kreslit. U premium verze si dokonce prohlédnete i historii poznámky.

Mobilní verze pochopitelně obsahuje widgety. Ty umožňují jednak rychlý přístup do aplikace, jednak rychlé vytvoření poznámky, ať už klasické textové, z fotoaparátu či audiopoznámky.

Evernote je standardně zdarma. Je možné si však připlatit 5$/měsíc a využít tak možnosti premium verze. Ta zvyšuje limit měsíčního uploadu, zkušenosti však ukazují, že na běžné použití neplacená verze bohatě stačí. Také odstraňuje reklamy v počítačové verzi, umožňuje prohlížet historii poznámky, ukládat v mobilní verzi offline notebooky a editovat sdílené notebooky.

Mé osobní zkušenosti s Evernote jsou jednoznačně pozitivní. Dle mého názoru se jedná o jeden z nejlepších programů na správu poznámek. Splňuje vše, co od takového programu očekávám. Obsahuje všechny důležité funkce, přitom nepůsobí robustně a práce s ním je velice rychlá. Dokonce jej používám i na správu GTD. Prozatím mi dostačuje i jeho standardní neplacená verze.

Velikost: 4,7MB
App2SD: Ne


App Name
Developer
Free