Androidmarket.cz

Česká spořitelna má svoji aplikaci pro Android

Banky se v poslední době začaly soustředit na další zajímavě se rozvíjející trh s mobilními telefony. Po aplikaci pro iPhone vydala Česká spořitelna dlouho vyhlíženou aplikaci Servis24, pomocí které budete mít přístup k vašemu účtu přímo z Android zařízení. A co vše aplikace nabízí a umí?

Aplikace SERVIS 24 je dostupná zdarma v české a anglické verzi.

NABÍDKA VE VEŘEJNÉ ZÓNĚ:
• Vyhledávání poboček a bankomatů České spořitelny. U každého bodu zájmu je uvedena adresa a otevírací doba. Vyhledávat můžete buď nejbližší pobočky / bankomaty nebo zadáním textového řetězce. Aplikace nabízí navigaci k vybranému cíli.
• Kontakty:
Infolinka České spořitelny a blokace karet (800 207 207)
Linka SERVIS 24 (956 777 956)

NABÍDKA PRO REGISTROVANÉ:
• Podpora více uživatelů na jednom přístroji a možnost pojmenování uživatelského profilu.
• Zobrazení zůstatku na účtech.
• Platby na účty všech bank v ČR. Platby lze zadat buď jako nové, ze seznamu příjemců nebo opakováním položky transakční historie.
• Skenování složenek. Unikátní služba umožňuje zrychlenou platbu poštovních poukázek „A“. Po nafocení složenky aplikace rozpozná vytištěnou částku a bankovní spojení a vyplní tyto údaje do příkazu k úhradě.
• Zabezpečení Vašich účtů prostřednictvím denního a měsíčního limitu pro převáděné částky.
• Potvrzení na e-mail k zadané platbě nebo vytvoření šablony pro budoucí použití.
• Synchronizace šablon příjemců s internetbankingem.
• Vyhledávání v transakční historii. Platby můžete filtrovat podle data zadání nebo podle typu (příchozí, odchozí, všechny).
• Zablokování aplikace v internetbankingu, na Lince SERVIS 24 (+420 956 777 956) nebo trojím chybným zadáním hesla pro Mobilní banku.

POSTUP REGISTRACE:
Registrace je dostupná uživatelům služby SERVIS 24 Internetbanking.

1. Přihlaste se do internetbankingu na www.servis24.cz. V záložce Nastavení vyberte volbu Mobilní banka.
2. Vytvořte si Heslo pro Mobilní banku a poznamenejte Jednorázový kód. Nastavení potvrďte přes SMS nebo klientským certifikátem.
3. Ve stažené aplikaci zvolte „Aktivujte své zařízení“ a na poslední straně průvodce zadejte své Klientské číslo, Heslo pro mobilní banku, Jednorázový kód a zadejte název profilu.
4. Po volbě Aktivovat se Vám aplikace SERVIS 24 aktivuje. Při dalším přihlášení zadávejte jen Heslo pro Mobilní banku.

Potřebujete-li se s námi spojit, kontaktujete nás na telefonním čísle +420 956 777 956 nebo na e-mailové adrese servis24@csas.cz.


App Name
Developer
Free   

Prvotní dojmy z aplikace jsou dobré, vše je svižné a stabilní. Již jsem provedl i první platbu, kde mě trochu zklamalo, že není třeba zadávat SMS potvrzovací kód. Na jednu stranu to chápu, na druhou stranu mi tato funkce vzhledem k velkému množství aplikací v mém telefonu chybí. S ohledem na zabezpečení Androidu nemám žádnou důvěru k přímým platbám přes mobil, zkrátka jsem si při odesílání peněz připadal jak bez kondomu…

Na závěr bych rád ještě dodal, že mladičká Air bank také neotálí a oznámila, že v brzké době se i u ní můžeme těšit na aplikaci pro Android. Její uvolnění se předpokládá v nejbližších dnech až týdnech. Budeme vás informovat.