Androidmarket.cz

Xiaomi Mi5 vyjde na Čínský Nový rok

Už rok se mluví o chystaném telefonu Xiaomi Mi5, ale samotné zařízení se pořád neobjevuje. Tomu všemu ale bude brzy konec, nová vlajková loď čínského výrobce má přijít za několik týdnů.

Po viceprezidentovi Xiaomi to potvrdil také jeho spoluzakladatel, Liwan Jiang. Pokud máte na Xiaomi Mi5 zálusk, pomalu si začněte dělat rezervu v peněžence. Oficiálního představení se dočkáme hned po zahájení čínského Nového roku, který letos připadá na 8. únor, přičemž do prodeje telefon půjde již o týden později.

Xiaomi Mi5 tak bude druhým telefonem s novým procesorem Snapdragon 820 od Qualcommu, který zamíří do prodeje. Snapdragon 820 disponuje vylepšenými jádry Kryo, které nabídnou nekompromisní výkon i solidní výdrž baterie. Úplně prvním telefonem, který byl i se Snapdragonem 820 představen, se na CESu stal čínský LeTV Le Max Pro.

Kupodivu však prozatím neznáme žádné další specifikace, které by samotné Xiaomi potvrdilo. V zákulisí se tak hovoří o 5,2 palcovém displeji s QHD rozlišením, 4 GB operační paměti RAM a 16 a 64 GB variantách úložiště. Výrazného zlepšení by měly doznat fotoaparáty, které by měly mít rozlišení 16 Mpx na zadní a 8 Mpx na přední straně. Baterie by snad měla mít kapacitu 3 600 miliampérhodin, což by mohlo znamenat nadstandardní výdrž. Chybět nemá čtečka otisků v tlačítku „domů“. Nové Xiaomi Mi5 by se navíc mělo prodávat ve dvou různých verzích. Kromě prémiovější celokovové se specifikacemi výše se snad má objevit i levnější varianta s 3 GB RAM, Full HD displejem a mírně prohnutým „2,5D“ sklem na obou stranách přístroje.