Androidmarket.cz

Xiaomi Mi 4 zná svojí oficiální cenu [AKTUALIZOVÁNO]

Dnes ráno představila čínská společnosti Xiaomi svojí letošní vlajkovou loď Mi 4 o které jsme Vás informovali. Bohužel jsme doposavad neznali oficiální prodejní ceny, které už samozřejmě známe.

Oficiální ceny:

Ceny jsou opravdu směšné, ale jedná se o čínské ceny, takže my můžeme opět jen závidět. Určitě se tento model dostane do Evropy, ale budou k tomu připočteny různé poplatky, jenž nám zvýší cenu tak na 10 – 11 000,- Kč. Poplatky většinou zahrnují DPH, CLO a marži prodejce, poněvadž ten chce na tom také něco vydělat.

Prodej v Číně odstartuje už během července, tedy jedna část a ta druhá někdy začátkem srpna. 4G verze Mi 4 by se měla začít prodávat v září, takže na podzim je snad tento model dostupný na českém trhu.

[AKTUALIZOVÁNO]

Právě nám dorazilo vyjádření od českého zastoupení, kde nám prozradil nějaké dodatečné informace Jiří Opletal, což je obchodní ředitel XiaomiMobile.cz

„Xiaomimobile.cz prodej Mi4 chystá. Dostupnost Mi4 nebyla, pokud se nemýlím, zatím oficiálně oznámena, ze zkušenosti bude cca do měsíce zahájen prodej, do dvou měsíců by mohl být k sehnání pro běžné smrtelníky, což je i termín, kdy se začne objevovat v ČR. Oficiální cena je opět Xiaomi oblíbených 1 999 yuan, čili necelých 6 500 Kč. Cena v ČR bude ze začátku vysoká kvůli nedostupnosti, jakmile Xiaomi pokryje úvodní skokovou poptávku, cena klesne na cca 9 000 Kč. Co se týče použití v České republice, Xiaomi Mi4 je i WCDMA verze, které se zde bude prodávat, LTE verze byla ohlášena do konce roku. Mi4 má Snapdragon 801, dá se tedy předpokládat, že bude podporovat i evropské frekvence LTE, nejen čínské 2 500 Mhz.“

Zdroj: Xiaomi   Via: phonearena