Androidmarket.cz

Samsung si nechal patentovat zakřivený design pro tablety

Na trhu už se nachází dva zakřivené smartphony, které moc úspěchu prozatím nezaznamenaly. Ten od Samsungu se dokonce prodává jen na místním trhu, tudíž jej v Evropě ani nekoupíte. Naopak LG svůj G Flex prodává skoro všude, tudíž si jej může pořídit pomalu každý, tedy ten kdo vlastní peněžní obnos v hodnotě 20 000,- Kč.

Tento zakřivující trend se pomalu rozšiřuje a tak není divu, že si Samsung nechal patentovat takovýto design i u tabletů. Samozřejmě se ty zařízení dají zahýbat do různých úhlů, takže to až taková patentový výhra není. Na fotografiích můžete vidět, jak asi zakřivení bude vypadat. Jedná se spíše o docela decentní ohnutí krajů, což při práci může spíše napomoct, poněvadž to zahnutí je velmi minimální.

Do budoucna to je určitě chytrý a zároveň zajímavý krok, ale stále nám lehce zahnuté kraje nijak převratně neulehčí práci s tabletem. Velké zakřivení zase moc smysl nedává, takže toto odvětví je prozatím otevřené a uvidíme, jak se do budoucna vyvine, pokud se tendence zakřivovat úplně nevytratí a nepřijde například něco atraktivnějšího a zároveň i užitečnějšího.

Zdroj: phonearena