Androidmarket.cz

Android 4.0 ICS na notebooku? Jde to i bez emulace

Pár měsíců zpátky jsem na zahraničních fórech pročítal vlákna s návody na emulaci Andoidu v prostředí Windows. Po stažení veškerých potřebných součástí se mi ale nakonec na mém notebooku Android naemulovat nepodařilo.

Tuto neděli mi ovšem nějaká dobrá duše zaslala tip, jak Android 4.0 ICS na notebook nainstalovat jako dualboot. A jelikož mám zatím na svém Galaxy S2 pouze verzi 2.3.6, rozhodl jsem se instalaci zkusit, uspěl jsem a rozhodl se s vámi o návod na instalaci podělit. Proč to ale píšu o 3 dny později? No, čtěte dále…

Ještě než začnete cokoli dělat, výrazně doporučuji provést zálohu systému a vytvořit bod obnovení, možná se to bude hodit. Ostatně vždy, když se chystáte dělat něco se systémem, nebo instalovat další, raději zálohujte.

Ale teď jste možná dychtiví si také zkusit ICS rozběhat na svém stroji, tak pojďme na to. V mailu, co mi přišel, byl jen stručný návod krok za krokem, kde systém stáhnout a jak jej nainstalovat. Uvádím tedy potřebné kroky:

   

  

Při mých hrátkách jsem zkoušel předinstalované aplikace, wifi připojení, Google Play, webový prohlížeč, nějakou tu hru a další. Vše bez sebemenších problémů fungovalo, systém byl stabilní, svižný, plynulý, pouze drobný problém nastával s rozložením obrazu, který se místy přepnul na šířku a změnil tak i ovládání touchpadu. Jediné co jsem při svých hrátkách postrádal, byl dotykový display, ovládání přes touchpad bylo značně omezující. Nicméně své účely tato zkouška naplnila a já se rozhodl se podělit i s vámi.

A zde se vrátím na začátek svého článku a dopovím, proč až po 3 dnech. Po odzkoušení systému jsem netbook vypnul a dále ten den nepoužíval. V pondělí večer jsem pak po zapnutí Windows 7 zjistil, že systém přestal pracovat s wifi a já se nemohu připojit do sítě. Dalšího půl dne jsem strávil hledáním problému, až jsem se nakonec uchýlil k obnově zálohovaného systému. Proto ještě jednou připomínám, jestli budete také zkoušet Android ICS na svém zařízení, za zálohujte si jej.

Celý postup jsem absolvoval na svém HP mini 210-2050 a potvrzenou funkčnost (kupodivu bez problémů s wifi, jako tomu bylo u mě) mám i na ASUS EEE PC 1001. Na jakých dalších strojích se podaří systém rozjet?

Zkoušeli jste zprovoznit Android na pc? Použili jste emulaci, Live verzi nebo jste jej instalovali? Fungovalo vše, nebo nebyl systém stabilní? Došlo k poškození vašeho primárního systému? Podělte se s námi i o vaše zkušenosti v komentářích.

Zdroj: android-x86.org a dotekománie