Zdá se, že brutální procesor MediaTek Helio X20 rozmetá veškerou svou konkurenci!

1

mediatek-heliox20-01Není žádným tajemstvím, že procesor Helio X20 bude naprostou bombou. Ve frontě pro získání procesoru X20 je nejspíše poměrně málo výrobců smartphonů. Což je docela pochopitelné, vzhledem k výkonu, který bude tento procesor nabízet.

Kritéria procesoru Helio X20 byla právě zjištěna, protože byl otestován na Geekbench, kde dosáhl tento procesor doslova bláznivého skóre. Pojďme se na něj podívat.

Jak byste očekávali, poněvadž je procesor deka-core, tak spočívá jeho síla právě v multi-core výkonu. Nyní bude záležet na tom, jak se povede jednotlivým výrobcům využít všechny tyto dostupné koně.

Jen se sami podívejte, co se procesoru Helio X20 povedlo:

  • Multi-core výkon: 7037 bodů
  • Single-core výkon: 2094 bodůMT6797-helio-x20-geekbench

Pokud vám tato čísla nic neříkají, tak například Kirin 950 má v multi-core něco kolem 6200 bodů a Snapdragon 820 5400 bodů. Apple A9 sice udělá v single-core něco přes 2500 bodů, ale pro Helio X20 je stěžejní právě multi-core výkon.

Ale dokud se Helio X20 neobjeví v žádném smartphonu, budou tyto procesory stále těmi nejlepšími.

Jedním z nejdiskutovanějších telefonů, který by měl být poháněn procesorem Helio X20 je zatím bezejmenný telefon ZOPO. Ostatní společnosti včetně Xiaomi, budou pravděpodobně také soupeřit o první telefon s procesorem X20 na světě.

Zdroj

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here