Snapchat zruší účty uživatelů, kteří používají aplikace třetích stran

0

Po uveřejnění více než 200 000 nahých fotografií uniklých ze služby Snapchat letos v létě se rozhodli vývojáři pro razantní krok. Všem uživatelům, kteří používají aplikace třetích stran k této službě rozeslali zprávu s informací doporučujíci změnu hesla a ukončení využívání aplikací třetích stran. V případě neuposlechnutí hrozí blokace jejich účtu. Tímto řešením eliminují největší bezpečnostní riziko, které tuto síť postihlo.

Někteří uživatelé si pomocí aplikací třetích stran uchovávali fotografie, které jim dorazily s časovým zámkem. I když se jednalo o porušení zásadního pravidla této služby, nejednalo se o bezpečnostní problem a byl vývojáři tolerován. Fotografie byly určeny příjemci a ten ve většině případu neměl zájem na jejich veřejném šíření. Hlavní problém nastal poté co se zjistilo, že některé neoficiální aplikace nejenom zachytávaly fotografie, ale zároveň je odesílaly do cloudu třetí strany (většinou tvůrce aplikace) a ten s nimi mohl volně nakládat.

Jak Snapchat funguje?

Snapchat funguje jednoduše. Pořídíte fotku nebo krátké video a u něj nastavíte dobu, po kterou bude viditelné. Po jejím uplynutí se snímek nadobro vymaže, nebude nikde dohledatelný ani uložený. Fotky i videa lze pořizovat předním i zadním objektivem, na fotografie lze navíc přikreslit (velmi hrubým tahem) vzkaz či nějaké obrázky.

Importovat (a pozvat) jdou kontakty z vašeho telefonního seznamu, vše funguje rychle a spolehlivě. Jakmile vám někdo pošle snímek, objeví se ve vašem inboxu s číslem, které udává počet sekund na jeho zhlédnutí. Odpočet započne až v okamžiku, kdy na položce podržíte svůj prst déle – vývojáři tak zabránili spuštění fotografie omylem.


logo-app
App Name
Snap Inc
Free   
qrcode-app