Facebook spustil možnost automatického nahrávání fotografií

5

S možností automaického nahrávání fototografií ihned po jejich pořízení, například jako u Google+, Dropboxu nebo SkyDrive, koketuje Facebook již více než dva měsíce. Až do tohoto týdne byla bohužel tato funkce v testování a vyzkoušet si ji tak mohl jen úzký okruh vybraných lidí.

To se nicméně dnešním dnem mění, Facebook totiž testování dokončil a zpřístupnil tuto funkci všem uživatelům mobilních klientů pro Android a iOS bez rozdílu.

Funkce je veskrze velmi jednoduchá. Po aktivaci v nastavení (nebo tlačítkem, které se vám nejspíše objeví nahoře v proudu příspěvků)  jednoduše automaticky nahrává veškeré zařízením pořízené fotografie do soukromého alba na facebooku, z kterého jdou pak velmi snadno sdílet buďto do jiných již veřejných alb nebo normálních příspěvků.

Samozřejmostí je možnost základního nastavení, určit lze, zda se budou fotografie nahrávat vždy, pouze při připojení přes WiFi nebo nikdy (což znamená efektivní vypnutí funkce). Rozsáhlejší nastavení bohužel dostupné není, na rozdíl od SkyDrivu tak chybí třeba možnost nastavení kvality nahrávaných fotografií.

Prostor pro fotografie samozřejmě není neomezený, na facebook se automaticky uploaduje pouze 2 GB fotek, přičemž po překročení tohoto limitu se začnou ty starší přepisovat. Vzhledem k automatické komprimaci nahrávaných fotek na 100kB to ale jen tak nehrozí.

Zdroj: vlastní

  • MMAREK

    To ale soudruzi nějak nedomysleli, to když budu fotit venku, tak to abych měl zaplé data, to bude FUPka hned v prdeli 😀

    • A právě proto si v aplikaci můžete nastavit, aby se fotky synchronizovali jenom na WiFi. Appka pak počká a fotky z venku uploaduje až teprve doma na WiFi. 😉

      • MMAREK

        No stejnak je to uplně zbytečná věc… kdyby radši vydali už tu novou FB app, která by měla byt rychlejší…

        • Náhodou, tohle je překvapivě fajn funkce. Ale jinak souhlasím, nativní klient by bodnul

          • Nevim k cemu to bude tak uzitecne. jak chci tak si porizenou fotku sdilim primo z telefonu. tak budu muset odklikavat ze nechci sdilet jak na G+.