Devil’s Attorney – Zkuste si roli advokáta [recenze]

0

2013-07-19 11.26.17

Akčních her je na pultech Google Play již mnoho. Pomalu se vytrácí originalita a nápaditost, která by zaujala i něčím jiným, než grafikou a akcí. Tato hra mezi ně naštěstí nepatří a přináší druh her, který na GP ještě není.

V roli advokáta Maxe budete zastupovat padouchy a lidi co se nějak provinily proti zákonům. Vaším úkolem je zprostit je od všech obvinění a dostat je na svobodu.

Začátky

Jelikož Max není žádné advokátní eso, nebudete mít nové auto, krásný byt a tak dále, ba právě naopak. Auto nebude žádné a jediné co máte je zavšivený byt a jedna malinká kancelář. První zákazníci a jejich úspěšné zproštění viny vám vynese určitou část peněz, za kterou si budete moci kupovat vybavení do svého bytu. To vám postupně doplňuje skilly a zvyšuje výhodu nad druhou stranu.

Postupně se propracujete k lepším zákazníkům, kteří vám dávají více peněz. To sebou také přináší nový byt, kancelář, oblek a auto. Vše ale má svůj čas, protože než tohohle všeho dosáhnete, budete si muset projít 58 případy.

2013-07-19 11.07.18

Skilly a obsah

Hra je pojatá velmi originálně, ale zároveň složitě, takže se vám pokusím nějak nastínit, o co se u soudu snažíte. Vaše strana a konkrétně vy máte k dispozici několik skillů, ty mají své specifikace, takže výběr mezi nimi je někdy složitý. Tyto skilly se ještě rozdělují na použití proti důkazům a proti svědkům. Používání je ale omezeno akčními body pro jedno kolo. Po jejich vyčerpání přichází řada na soupeře, tedy druhou stranu a ta začne útočit vším co má. U každého důkazu nebo svědka vidíte jeho poškození. To se projevuje na váze viny/neviny. Pokud vám soupeř udělí více bodů, než máte na indikaci viny/neviny prohrál jste a musíte začít znovu.

Skilly používáte k oslabení věcí či svědků tak, aby jejich výpovědi nebo průkaznost byli na nule věrohodnosti a tím pádem je vyřadili. U soudu existuje ještě bonus a to ten, že pokud dokážete zvládnout žalobu smést ze stolu do tří kol, dostanete bonus, který se někdy šplhá až k 75% základní částky.

2013-07-19 11.10.18

Lze i přitvrdit

Pokud se vám zdá obtížnost příliš jednoduchá a vaše herní doba nepřesáhne cirka čtyři hodiny, můžete si zvýšit obtížnost. Ta vám zaručí, že e u každého soudu pořádně zapotíte. Jak už asi vyplynulo, u této hry je potřeba velkého logického myšlení až o několik kol dopředu nebo naplánování celého procesu předem. Pokud totiž nevyřadíte efektivně nejsilnější důkazy a svědky, kteří jsou proti vám, nemilosrdně pošlou vašeho klienta za mříže.

Dialogy

Herní doba cirka čtyř hodin je za předpokladu, že si vyslechnete všechny dialogy právníků a vašeho advokáta. Pokud máte znalosti anglického jazyka tak vřele doporučuji, protože jsou zábavně pojaty a celkem dávají hře šmrnc. Pokud vás ještě více zajímá, koho vlastně zastupujete a proč, můžete si přečíst klientův spis, kde se vše potřebné dozvíte.

Jedinou výtku bych měl snad k závěru kariéry, kdy po jejím dokončení Max odjede na prázdniny a vy tak nemáte možnost pokračovat například s automaticky generovanými žalobci. Hra vám nic dalšího neodemkne a vy tak musíte začít kariéru od znova v jedné ze tří pozic pro uložení.

2013-07-19 11.17.27

Závěr

Advokát Max McMann vás zábavně provede skrze advokátní kariéru a nudit se opravdu nebudete. Hru trochu sráží vysoká cena šplhající k 75 Kč, ale hodnocení kritiků body 5/5 jen dokazuje, že jde o velmi kvalitní hru.

Hodnocení: 10/10

+ logické myšlení

+ dialogy a herní doba

+ úprava bytu, auta

– po dokončení hry nemožnost pokračovat v kariéře


logo-app
App Name
Senri
Free   
qrcode-app